Fernand

Op woensdag 2 januari 2013 legde ik de eed af als gemeenteraadslid in Geraardsbergen en als eerste schepen van onze stad. Mijn bevoegdheden zijn jeugd, onderwijs, internationale solidariteit en gelijke kansen.

CM

Ik bruis van energie en ideeën om met een nieuwe, frisse dynamiek Geraardsbergen vooruit te helpen. Maar ook buiten mijn politieke leven zit ik niet stil. Mensen helpen en samenbrengen is de rode draad in mijn leven.

Als consulent van CM (Christelijke Mutualiteit) is mensen helpen, advies geven en doorverwijzen mijn dagelijkse bezigheid. Ik vind het belangrijk een aanspreekpunt en luisterend oor te zijn voor ieders grote en kleine bezorgdheden. Mij vastbijten in een dossier, daar hou ik van.


stop armoede 001 (Large)

Niet alleen op professioneel vlak sta ik mensen bij, ik stond ook mee aan de wieg van “Stop armoede”. Dit is een vereniging die mensen uit Geraardsbergen tracht te ondersteunen wanneer ze zich in een moeilijke situatie bevinden. Onze hulpverlening kan van diverse aard zijn. Zo kwamen we bijvoorbeeld reeds tussen bij medische kosten (gedeeltelijke tussenkomst ziekenhuisfactuur, medicatie, enz…), krijgen bepaalde gezinnen één keer per maand een aanvullend voedselpakket of wordt er onmiddellijk hulp geboden bij dringende noodsituaties. We regelen ook afbetalingsplannen bij schuldeisers en zorgen voor materiële hulp.

 

 Jeugd en muziek

Het jeugdbeleid in onze stad is reeds meer dan 10 jaar mijn “core business”. Onze jeugd is de toekomst en mijn engagementen situeren zich dus ook al lang en vooral op dit vlak.

jeugdraadZo ben ik voorzitter van de stuurgroep jeugdbeleidsplan van onze stad. In een jeugdbeleidsplan wordt alles wat met het jeugdwerk te maken heeft gepland. Het toffe eraan is dat het jeugdbeleidsplan opgemaakt wordt door middel van heel wat inspraak van jongeren zelf of van mensen die veel met jongeren in aanraking komen en dus kunnen putten uit hun ervaringen in de praktijk. Het is dus niet het schepencollege of de jeugddienst die zo’n plan opmaakt, maar het is een “stuurgroep jeugdbeleidsplan” die de touwtjes in handen heeft.
Mijn jarenlange inzet bij onze stedelijke jeugdraad komt hierbij natuurlijk goed van pas.

 

Als lid van de schoolraad van het St.-Jozefsinstituut tracht ik mijn ervaringen uit het jeugdwerk daarnaast ook in de schoolomgeving mee te nemen.

KSAGedurende 7 jaar was ik bovendien bondsleider van KSA Geraardsbergen. In de jeugdbeweging ligt mijn hart. Ik leidde er jarenlang de fanfare, zorg voor de werking van de vzw en organiseer activiteiten voor de oud-leiding. In de paasvakantie ga ik mee koken op kamp. De KSA was voor mij de ideale leerschool en basis voor mijn verdere engagementen.

Ontspanning vind ik vooral in het spelen van muziek… Ik ben lid van Concertband Cecilia Geraardsbergen. Een toffe bende die je regelmatig aan het werk kan zien in onze stad.

 

DSC_0370Ook ben ik de vaste begeleider van jeugdkoor De Kerkuiltjes en kan je mij regelmatig aan het werk zien op het orgel in Zarlardinge, Grimminge, onze hoofdkerk op de Markt en Onkerzele, waar ik secretaris van de kerkraad ben. Vanuit deze opdracht ben ik lid van de dekenale orgelcommissie.