Nieuw jeugdcultuurproject in spiraal

oktober 4, 2018 in Jeugd

Jeugdcultuur, de cultuurbeleving van jongeren stimuleren en talent ontwikkelen, is een speerpunt van het jeugdbeleid van de stad Geraardsbergen.

 

Ondersteuning en begeleiding op maat

Enerzijds worden sommige projecten begeleid door de jeugddienst, samen met een groep jongeren en/of bestaande jeugdcultuurorganisaties. Anderzijds is er een subsidie voor jeugdcultuurprojecten. Dus elke jongere met een idee is welkom!

 

Jeugdcultuurproject De Creators

Enkele maanden geleden kwamen 4 jongeren naar de jeugddienst met het idee om de Giesbaargse jeugd te laten proeven van verschillende vormen van creativiteit. De eerste ideeën leiden naar een soort van hobbybeurs waar jongeren gratis naartoe kunnen gaan en verschillende workshops kunnen uitproberen. De jeugddienst vond het een schitterend idee en hielp deze meisjes bij de uitwerking van hun project.

 

Enkele maanden later is het zover. Onder de naam ‘Creators’ organiseren deze jongeren op zaterdag 6, 13 en 20 oktober in de namiddag workshops waar jongeren tussen 12 en 25 jaar gratis aan kunnen deelnemen. Je hoeft niet op voorhand in te schrijven. Kom gerust langs in De Spiraal. De workshops worden gegeven door mensen die al jaren gepassioneerd zijn. Zij nemen jullie mee en wie weet ontdek je bij jezelf een nieuw talent.

 

Elke dag staat in het teken van een bepaald thema. 6 oktober richten we ons op dans en beweging, 12 oktober kiezen we voor kleding, en 20 oktober werken we in het thema van graffiti en fotografie. Het volledige programma kan je vinden op de Instagram en facebookpagina: https://www.facebook.com/creatorsgeraardsbergen/

 

 Creatieve jongeren zijn welkom

Zij hebben budget om samen met jongeren leuke projecten voor en door jongeren uit te werken. En ze helpen met plezier om jouw project werkelijkheid te laten worden. Spring gerust eens binnen in De Spiraal of stuur een berichtje via de facebookpagina van de Giesbaargse Jeugd.