Lokale producten op kampen van Geraardsbergse jeugdbewegingen

augustus 7, 2018 in Jeugd

Elk jaar brengt schepen van jeugd Fernand Van Trimpont een bezoek aan enkele jeugdbewegingen die op kamp zijn. Dit jaar waren Chiro Sint-Bartel, KSA Geraardsbergen en Chiro Moevia aan de beurt.

Op kamp voel je het kloppend hart van de jeugdbeweging. Je leert de leiding en de kookouders goed kennen en voelt heel snel de werking van de vereniging aan.

Maar er is meer. Sinds 2016 stimuleren we de jeugdbewegingen om duurzamer op kamp te gaan. Vorig jaar kreeg elke jeugdbeweging een pakket ecologische schoonmaakmiddelen en inspiratie voor spelen rond dit thema mee.
Lokale producten op kamp

Dit jaar bracht de jeugddienst het thema ‘eten en drinken’ onder de aandacht en werden de jeugdbewegingen geholpen om te kiezen voor streekeigen, lokale, seizoensgebonden en (h)eerlijke producten.

Per jeugdbeweging werd een overzicht bezorgd van de verkooppunten van biologische, lokale en/of fair trade producten in de buurt van hun kampplaats. En als kers op de taart werden nog enkele duurzame recepten bezorgd.
Line Herregods, volwassen begeleidster van Chiro Sint-Bartel is alvast enthousiast. “We gebruiken de ecologische producten en deden een oproep aan de ouders om op bezoekdag zelf borden en bestek mee te brengen. En onze groenten komen van bij de lokale boer.”