Studeerruimte in kerk Zarlardinge breidt uit

juli 2, 2018 in Jeugd, Onderwijs

Met de start van de zomervakantie deden ook de studeerruimtes in Geraardsbergen hun deuren toe.
Dit initiatief kan op veel bijval rekenen van de studenten. Op sommige dagen komen ondertussen al meer dan 60 studenten langs in het jeugdcentrum. De organisatie gebeurt door de jeugddienst, die nu en dan ook voor de nodige ontspanning zorgt.
De vraag is groot en vele studenten geven aan dat dit initiatief een positief effect heeft op de behaalde examenresultaten.

 

Plaatsen tekort in de kerk

Ook het studeren in de kerk van Zarlardinge zit sterk in de lift. “De setting is hier iets anders”, zegt schepen van jeugd en onderwijs Fernand Van Trimpont. “Elke student zit aan een aparte tafel in de zijbeuk van de kerk, en dus niet aan één lange tafel zoals in het jeugdcentrum. Op sommige dagen was er onvoldoende plaats in de kerk. Het is fijn om zien hoe de studenten in dit bijzonder kader in een muisstille sfeer kunnen studeren. Voor de studenten is er koffie, thee, soep en water voorzien en er is WIFI.”

Daniel Timmermans, voorzitter van de kerkraad van Zarlardinge, is opgetogen. “We hadden ondertussen reeds plaats gemaakt voor 19 studenten in onze kerk, maar willen inspelen op de groeiende vraag naar plaatsen in onze kerk. Daarom gaan we het aantal studeerplaatsen met 50% verhogen zodat er voortaan 30 studenten tegelijk kunnen studeren in onze kerk.

Herexamens
“Ik kreeg de vraag om ook tijdens de herexamens studeerruimtes in te richten” vult schepen Van Trimpont aan. “Ik ga hier graag op in, want bij zomerse temperaturen is de koele kerkruimte een ideale plaats om in alle rust te studeren.”
Vanaf 30 juli kunnen de studenten opnieuw terecht in de studeerruimtes, zowel in de kerk als in het jeugdcentrum.