Fietsatelier bestaat 6 jaar

juni 12, 2018 in Jeugd

De Giesbaargse jeugd zit niet stil. Kijk maar naar de jongeren van het jeugdopbouwwerk. Zij organiseren al zes jaar lang een fietsatelier, waar je goedkoop fietsen kan kopen en laten herstellen.

Een jongere vertelt: “In het fietsatelier knappen wij gevonden fietsen van de politie op. Die verkopen we dan door aan een lage prijs, afhankelijk van de leeftijd. We willen dat ieder kind of jongere de mogelijkheid moet hebben om te kunnen fietsen. Dus wie geen fiets heeft, kan bij ons terecht!” De jongeren van het fietsatelier verkopen niet alleen fietsen. Ze hebben ook een hersteldienst: “Voor eenvoudige herstellingen ben je ook welkom. De werkuren zijn gratis, enkel voor onderdelen vragen we een kleine bijdrage.”

Het fietsatelier bestaat reeds 6 jaar, en heeft al een hele evolutie meegemaakt. Jeugdopbouwwerker Samuel: “In de beginjaren hield ik zelf het atelier open. Maar ik ben zelf geen specialist in fietsen maken. Enkele jongeren boden aan om te komen helpen. De jongeren namen de laatste twee jaar steeds meer verantwoordelijkheid, waardoor ik nu enkel een paar administratieve taken doe voor het atelier. Alle andere werk nemen de jongeren met plezier op zich. Het is prachtig om te zien hoe die jongeren dit in handen nemen!”

Schepen Fernand Van Trimpont vult aan: “Ik vind dit echt een waardevol project. Het helpt jongeren om werkattitudes te ontwikkelen. Daarnaast speelt het in op een concrete nood door fietsen voor iedereen toegankelijk te maken. Bovendien gaan we onze samenwerking met de politie nog versterken. Vanaf nu komt er maandelijks een politieagent langs om de fietsen na te kijken op veiligheid, en om de fietsen te registreren.”

Het fietsatelier is gelegen in de Abdijstraat 10 (de kelder van het Poortgebouw). Je kan elke donderdag langskomen met je fiets van 17 uur tot 18 uur.