Weverijstraat krijgt Pop-Up speelpleintje

april 20, 2018 in Jeugd

Woensdag 18 april was het Buitenspeeldag. Ook in Geraardsbergen speelden de kinderen massaal buiten. Daar zat het prachtige weer zeker voor iets tussen! De jeugddienst en de sportdienst van Geraardsbergen werkten een programma uit om alle kinderen in Geraardsbergen een fijne dag te bezorgen.

 

Ter hoogte van zwembad Den Bleek konden de kinderen tal van leuke activiteiten uitproberen.  Daarnaast trok de jeugddienst ook rond met de pretcamionette. Elk speelpleintje in Geraardsbergen werd bezocht en de spelende kinderen werden beloond met een leuk gadget.

 

“In de Weverijstraat openden we tijdens de Buitenspeeldag een nieuw speelpleintje. Het terrein kregen we in bruikleen van de Sociale Huisvestingsmaatschappij Denderstreek. Tot aan de start van de geplande bouwwerken kunnen de buurtbewoners elkaar hier ontmoeten. Zo bouwen dit verloren hoekje tijdelijk om tot een leuke plek.” Vertelt Schepen van Jeugd Fernand Van Trimpont. “Het past volledig in het Kindvriendelijke pad dat we aan het bewandelen zijn. In onze visie op een kindvriendelijk Geraardsbergen leggen we de focus op Kinderrechten en een plek in de stad voor elk kind. Met dit speelpleintje benadrukken we het recht op vrije tijd voor de jongeren uit deze buurt, waar dit niet altijd evident is. Kinderen krijgen hun plekje ter hoogte van  het Peperkoekenhuis, dit pleintje is meer gericht op jongeren, maar uiteraard is iedereen hier welkom.” Vervolledigt de Schepen.

 

De jeugdopbouwwerker van Geraardsbergen Samuel Vileyn startte het project in de Weverijstraat op. “Samen met enkele jongeren dachten we na over hoe we deze ruimte het best konden inkleden. Zij kozen voor een optrekbar en een picknickbank. Maar het pleintje is nog niet af. Het komende jaar bevraag ik bezoekers van het terrein hoe zij het verder zien evolueren om zo de sociale cohesie van de buurt te verhogen. Sociaal contact is namelijk belangrijk bij de ontwikkeling van kinderen en jongeren.”