MASTERCLASS@Dender zet dit jaar de hobo in de kijker

februari 9, 2018 in Onderwijs

Op zaterdag 27 januari 2018 ging de derde editie van de Masterclass@Dender door in de Kunstacademie van Geraardsbergen. Een samenwerking en uitwisseling  tussen de Kunstacademie en het Koninklijk conservatorium van Gent.

In de voormiddag kregen leerlingen uit de academies van oa Geraardsbergen, Waregem, Tielt en Lennik individuele les op zelfgekozen werk.

‘We werkten vooral op muzikaliteit, samenspel met de piano en sonoriteit ,’ zegt Hoboïst Piet Van Bockstal, docent aan het conservatorium van Gent en solist bij Antwerp Symphony orchestra, die de hele dag de groep begeleidde.

 

In de namiddag kregen alle leerlingen samen groepsles en vormden ze een echte hoboband waar ze alle facetten van de hobo en het samenspel leerden. Het publiek van het slotconcert werd vergast op

individuele optredens maar luisterde ook naar de stukken met de hoboband. Verder demonstreerde

Docent Piet Van Bockstal zijn kunnen met een solowerk en verzamelden de aanwezige leerkrachten van de verschillende academies zich in een hobokwartet.

 

‘In dit initiatief komen  leerlingen van verschillende academies samen om hun passie voor muziek te delen. Ze spelen niet enkel  samen, maar gaan ook in dialoog met elkaar.’ Directeur Marc Van den Borre vindt het belangrijk om dergelijke samenwerkingen aan te gaan en is opgetogen over het succes van deze dag.

 

Schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont was 3 jaar geleden initiatiefnemer van Masterclass@Dender. “Zulke initatieven overstijgt onze reguliere werking en  verenigt onze leerlingen van het Deeltijds Kunstonderwijs met docenten van het conservatorium en met hun eigen docenten. Met veel verschillende vormen van expertise en talent als resultaat”