Subsidie voor energiebesparende maatregelen in kunstacademie

januari 25, 2018 in Algemeen, Onderwijs

In het kader van het Vlaams Klimaatplan kent Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits de stad Geraardsbergen 230.000 euro subsidie toe om het dak van de kunstacademie te isoleren.

Minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Onderwijs is een belangrijke partner in het kader van klimaatvriendelijke maatregelen. Voor de onderwijssector zijn 11 concrete klimaatmaatregelen uitgewerkt. In overleg met de onderwijskoepel OVSG is gekozen om sterk te focussen op de energiebesparende maatregelen in het patrimonium van het deeltijdse kunstonderwijs. Het is trouwens voor het eerst sinds lange tijd dat er opnieuw middelen geïnvesteerd worden in schoolinfrastructuur van het deeltijdse kunstonderwijs.”

Ik ben heel tevreden dat minister Hilde Crevits wil inzetten op duurzame gebouwen in het kunstonderwijs. De dakisolatie zal ons energieverbruik doen dalen en een serieuze besparing op stookkosten opleveren. En ook dit gebouw is een belangrijke partner om de klimaatdoelstellingen van Vlaanderen en van onze eigen stad te behalen.

De totale kostprijs van het project is geraamd op 460.000 euro.