Metalfans genieten van jeugdcultuurproject Black Out Bash

oktober 26, 2017 in Jeugd

In Jeugdcentrum De Spiraal wordt op zaterdag 4 november uitgebreid geheadbangd tijdens de 5de editie van het metalfestival Black Out Bash. Voor deze editie kiezen we opnieuw voor talentvolle bands uit binnen- en buitenland.

We starten met Cathubodua, de winnaar van de wedstrijd Black Out Jam. Carrion, No Return, Angelus Apatrida en Dyscordia zijn klaar voor een geweldig metalfeest. Afsluiten doen we met de Duitse Band Grave Digger. Zoals je ziet, voor elk wat wils!

Het metalfestival is eigenlijk een stedelijk cultuurproject voor jongeren, benadrukt Schepen van Jeugd Fernand Van Trimpont. “Er zijn heel wat jongeren in Geraardsbergen en omstreken die liefhebber zijn van metal en hardrock, maar wie graag een optreden wou bijwonen moest hiervoor soms naar de kust of naar Antwerpen trekken en tegelijk waren er jongeren die hulp zochten om een metalfestival te organiseren. Door mee op die kar te springen heeft Geraardsbergen met Black Out Bash nu zijn eigen festival.”

“De jeugdcultuurprojecten die we ondersteunen werpen stilaan hun vruchten af”, zegt een tevreden schepen van jeugd Fernand Van Trimpont. “Het is fijn te merken dat de ondersteuning die we bieden loont, we het opstarten van dergelijk project hebben kunnen faciliteren en de organisatie op alle gebied in een stijgende lijn zit.

Het festival wordt nu voor de vijfde keer op poten gezet door een gemotiveerde groep jongeren uit Geraardsbergen, aangevuld met ervaren leden van MuurRock en de ondersteuning van Jeugddienst Geraardsbergen.