Geraardsbergen trekt kaart tegen homofobie en transfobie

mei 15, 2016 in Gelijke kansen

Geraardsbergen trekt de kaart tegen homofobie en transfobie

Op 17 mei 1990 werd homoseksualiteit door de Wereldgezondheidsorganisatie geschrapt als ziekte. Om deze reden werd 17 mei wereldwijd uitgeroepen als de internationale dag tegen homofobie (IDAHO).
Op deze dag zal Geraardsbergen de regenboogvlag hijsen aan het administratief centrum.  “Hiermee willen we niet alleen hét symbool van verdraagzaamheid mee uitdragen, maar tevens aantonen dat bij ons alle inwoners gelijk zijn en er dus ook geen onderscheid gemaakt wordt op basis van geslacht of genderidentiteit”, aldus schepen van gelijke kansen Fernand Van Trimpont (CD&V)

Dit jaar gaan we trouwens een stapje verder. Voor het eerst bieden we de secundaire scholen tijdens de week tegen homofobie de kans om gratis workshops rond holebiseksualiteit te organiseren. Deze workshops zullen worden verzorgd door de Gentse organisatie Verkeerd Geparkeerd. De bedoeling van deze workshops is vooral de negatieve beeldvorming over homo’s en transgenders terugdringen, de stereotype beelden van leerlingen terugdringen en er is een getuigenis over een coming-out en hoe vrienden en ouders ermee omgaan.

“Het onderwijs is de plek bij uitstek om stereotypen te doorbreken en om de heteroseksuele norm in vraag te stellen en te bespreken. Het draait om bewustwording over echte tolerantie en acceptatie. Het gaat over respect en mogen zijn wie je bent”, besluit schepen Van Trimpont.

fotoA