Aanmoedigingspremie voor toegankelijkheid

oktober 26, 2015 in Gelijke kansen

Aanmoedigingspremie voor toegankelijkheid

 

Personen met een beperking, gezinnen of ouderen worden nog al te vaak geconfronteerd met moeilijkheden inzake toegankelijkheid en kunnen daardoor moeilijk deelnemen aan het sociale leven. Toegankelijkheid houdt immers in dat er rekening wordt gehouden met mindervaliden, blinden en slechtzienden, ouders met kinderen, senioren etc.

Het stadsbestuur wil handelaars, horeca en andere organisaties, zoals verenigingen, vzw’s, enz… , aanmoedigen om hun infrastructuur aan te passen, zodat de mobiliteit van mensen met een beperking groter wordt.

“Als je wil werken aan toegankelijkheid heb je als overheid een belangrijke taak, maar dan kan je dat nooit alleen. Integrale toegankelijkheid is een verhaal van iedereen. Het is een gezamenlijke opdracht van de overheid, het verenigingsleven, zalen, horeca, of winkels” zegt schepen van gelijke kansen Fernand Van Trimpont. “En het is niet enkel goed voor mensen met een fysieke beperking, maar het komt ook mensen met kinderwagens of mensen die moeilijk te been zijn ten goede.”

De dienst samenleving kan je helpen bij het vinden van tips over toegankelijkheid.

Soms kan je je accommodatie heel eenvoudig toegankelijk maken (bijvoorbeeld de manier waarop je de tafels en stoelen zet op een terras), maar in andere gevallen dringen zich grotere aanpassingswerken op.

Hierbij willen we een duwtje in de rug geven. Personen die hun zaak of lokaal toegankelijk willen maken, kunnen een aanmoedigingspremie krijgen van de stad.

Bent u van plan een helling te plaatsen, uw inkomdeur te verbreden of een toilet voor rolstoelgebruikers te voorzien? Vraag dan zeker uw subsidies aan voor 31 januari 2016.

 

Het volledige reglement vindt u terug op www.geraardsbergen.be . Voor verdere info kan u terecht op 054/434472

 

 

Foto toegankelijkheid 3