Geraardsbergen hangt regenboogvlag uit

mei 19, 2015 in Gelijke kansen

 

In 2005 keurde de Senaat een voorstel van resolutie goed om 17 mei uit te roepen tot Nationale dag tegen homofobie. Onder andere door de Regenboogvlag te hangen, brengt het stadsbestuur dit thema onder de aandacht.

 

Homofobie staat voor alle uitingen of vormen van discriminatie, afwijzing, uitsluiting, haat en geweld gericht tegen individuen of groepen wegens hun homoseksuele geaardheid.

Uit onderzoek blijkt dat zeven op de tien holebi’s en acht op de tien transgenders ooit slachtoffer waren van verbale agressie. Ongeveer één op tien holebi’s en ruim een kwart van de transgenders maakte fysiek geweld mee.

 

Heeft u een klacht rond discriminatie op grond van onder andere gender, seksuele geaardheid, gezondheidstoestand of handicap, leeftijd en etniciteit, dan kan u terecht op www.diversiteit.be of bij het meldpunt discriminatie in Aalst, Gasthuisstraat 40, 053 76 51 41, meldpunt.discriminatie@aalst.be

vlag